23 juli 2010

FN diktaturernas bäste vänJohan Ingerö skriver på Proffstyckarna om behovet av en FN-debatt i Sverige:
Vi talar om en organisation där demokratier och diktaturer förhandlar som jämlikar, något som är lika absurt som om vi gav våra poliser i uppdrag att förhandla med den organiserade brottsligheten. Vi talar om en organisation där länder som Pakistan, Saudiarabien, Qatar, Jordanien och Kina sitter i rådet för mänskliga rättigheter. Vi talar om en organisation där Iran ingår i rådet för kvinnors rättigheter.

I svensk debatt omges FN, på mycket oklara grunder, av ett romantiskt skimmer. Men de som verkligen har skäl att applådera FN är de utfattiga u-länder som, utan att själva betala mer än en bråkdel av organisationens kostnader, får tillgång till en toppdiplomatisk plattform. Det vill säga, u-ländernas befolkning får inte tillgång till denna plattform. Men deras stenrika, genomkorrumperade och aktivt antidemokratiska statschefer får det.

Väl talat. FN borde ersättas med ett Demokratiernas förbund.

1 kommentar:

benke sa...

Jo det är ju lätt att hålla med. FN legitimerar skurkstater vilket gör att tyrannerna lever med sin makt längre än de gjort annars. När man får vara med i finrummen utan kritik så förstår dessa monster att de intet har att frukta när de massmördar eller behandlar människor på godtyckligt vis. Iran ingår i rådet för kvinnors rättigheter när man skall (eller kanske redan gjort) stena ihjäl en ung kvinna. Dessutom har hon redan fått spöstraff.

För den som inte vet vad att stena någon till döds innebär så är det följande; man gräver ned personen så att bara huvudet sticker upp. Sedan står det en pöbel runt omkring som börjar kasta stenar. Dessa stenar är reglerade i storlek så att de inte tar kål på personen direkt. De är små nog att åsamka skada utan att döda direkt. Tänder, ögon, käkben, näsben tar mycken skada och är ett stort lidande innan man dör. Det är tortyr intill döden. De som beslutat om detta sitter i FNs råd för kvinnors rättigheter.

Visst är FN fantastiskt.

Någon klok man sade att "United Nations" egentligen är "United Governments". Man kan inte annat än hålla med.


Vilket i sin tur leder till att mänga människor lider pga FN.