18 juni 2010

Medveten kampanj av Turkiet?

Bitte Hammargren intervjuar idag Turkiets ambassadör i SvD. Turkiet ställer långtgående krav på Israel, som landet inte kommer acceptera.

Turkiet har använt Ship to Gaza-incidenten som ett sätt att manövrera sig bort från Israel och närmare arabvärlden. Frågan är om regeringen hade någon inblanding i aktionen, eller om man bara tagit tillfället i akt.

Intressant att Turkiet är så pass nöjda med Sveriges agerande. Carl Bildt och alliansen får höga poäng hos arabvärldens diktaturer och dess vänner. Ska man skratta eller gråta?

Noterbart är också Bitte Hammargrens underdåniga ton mot Turkiets ambassadör. Det är en skam för en borgerlig tidning som SvD att de har Hammargren som krönikör.

5 kommentarer:

Thomas sa...

Är det inte läge för israeliska parlamentet - efter gott svenskt vänsterföredöme - att erkänna Turkiets ansvar för folkmordet på armenierna? Det kan ju inte vara fel eftersom rödgrönt drivit fram det?

Arne sa...

Du talar ur nattmössan. Båten var på internationellt vatten och 9 människor sköts till döds.
Detta kanske du inte kan se och avgöra objektivt om du är du en sk "israel-vän" och har judiskt bakgrund (inget fel med det). Men skriv det då öppet, istället för att missleda & misskreditera journalisten i fråga.

Här har ni rasism av grövsta kaliber - internt inom Israel. Israel är på väg till inbördeskrig.

Omkring 30 000 upprörda ultraortodoxa judar demonstrerade på torsdagen i Jerusalem mot ett HD-beslut om skolvägran. Demonstrationen sker sedan Högsta domstolen beslutat om fängelse för en grupp ultraortodoxa föräldrar med europeiskt ursprung, ashkenazer, som vägrar skicka sina döttrar till en skola där det också går flickor som räknas som sefarder, det vill säga spanskättade eller orientaliska judar.”

Adler sa...

Så kul att Arne är så besatt av ultra-religiösa judars demonstrationer och ideér..."that dont impress me much, sure you are a jew watcher, but that wont keep me warm thru the night" osv

Vad gäller det mer angelägna att skriva "Båten var på internationellt vatten och 9 människor sköts till döds." är det naturligtvis ett propagandaknep, då det torde vara klart nu att Israel INTE handlade utanför rådande internationella lagar, andra än de lagar som antisemiter själva satt att uteslutet diktera vad judar kan göra eller inte.

ג 'ון sa...

Vid krigstillstånd som kan anses råda mellan Israel och Gazaadministrationen Hamas enligt deras egna resp. uttalanden, är Israel i sin fulla rätt att även på internationellt vatten stoppa och borda fartyg på väg till Gaza som kan misstänkas medföra krigsförnödenheter.
Islamister villiga till martyrskap räknas dit.
/BR

benke sa...

Hammargren är notorisk i sin iver att krypa inför allehanda tyranner för att undvika att förolämpa dem. Att vara relativistisk är det högst moderna tydligen. Att våga ta ställning för det goda emot det onda tycks vara något gammalmodigt och främmande.

Tyvärr är det så för alltför många inom journalistskrået. Närvaron i verkligheten och uppfattningen om det som verkligen sker döljs ofta för dessa individer av ideologi (vänster) och en naivitet som är svår att hitta bland andra grupper i samhället.

Att Turkiet (och arabvärldens diktaturer) ger höga poäng till Carl Bildt och Alliansen är inget konstigt. Väldigt tragiskt, men inget konstigt.

Om man är populär bland diktaturer så gör man något fel.

Slutligen Arne; innan du går överbord (ushäckta mig, eller pun intended som man säger) så måste du ju läsa på. Du kan gilla eller ogilla det som hände. Verkligheten är ju som den är. Men du kan ju inte ha en egen verklighet. Eller hur?

ג 'ון säger det så bra så jag behöver inte upprepa det.