4 juni 2010

Ingerö om ”Gardellparadoxen”

Mattias Gardell är numer rikskändis, som trots att han inget själv såg ändå är helt säker på att israeliska soldater avrättade folk på det turkiska skeppet. Johan Ingerö skriver om honom och hans bror:
Detta med Mattias Gardell är ju väldigt intressant. Han har i otaliga sammanhang försvarat politisk islam, kritiserat Lars Vilks och även Uppsala universitet för att Vilks har tillåtits tala där. När han sedan grips blir hans bror, alltså Jonas Gardell som inte torde kräva någon närmare presentation, rasande och skriker om "macho-regimen" i Israel.

Denna "macho-regim" är alltså, med sina fel och brister, det enda land i Mellanöstern där samme Jonas Gardell skulle kunna visa sig öppet med sin make – och uppleva nästa soluppgång. Det är samtidigt det enda land i Mellanöstern som någon av bröderna uttalar någon offentlig kritik mot.

Den grupp som angrep Vilks, bland annat med utgångspunkten att homosexualitet är en synd, försvarades alltså av Mattias Gardell. Den ene brodern allierar sig med extremister som, om de fick inflytande, skulle hänga den andre brodern i närmaste lyktstolpe. Så ser det missriktade stödet till Israels fiender ut.

Låt oss kalla det Gardellparadoxen.

9 kommentarer:

Adler sa...

Och läste på Ynet idag att Mankell vill förhindra att hans böcker läses av judar genom att förbjuda översättningar på hebreiska.

Är ju dock inte mycket till straff för hebreisktalande människor att förövas den skräplitteraturen.

ג 'ון sa...

Jag läser aldrig deckare av svenska författare för att slippa det där allestädes närvarande PK-perspektivet.
Jag tackar Gud om hebreisktalande personer kommer att besparas Mankells alster.
/BR

benke sa...

Kan man på något sätt slippa Mankell på svenska också?

Gatehag sa...

Mankell? Brände en gammal pocket jag hittade i bokhyllan. In i vedspisen bara. Läste den aldrig. Sen håller jag med BR om att svenska författare är PK. T.ex. Arne Dahl. Jag köpte naivt 4 pocketdeckare skrivna av honom. När jag insåg vilket PK-skit det var åkte de in i vedpisen allihopa.Det blev åtmistone en fin glödbädd dem.

Byggaren sa...

Erik: Har du läst att Hamnarbetarförbundet nu lägger sig i konflikten?

http://www.hamn.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=216:varsel-om-blockad-av-israeliska-fartyg-och-israeliskt-gods&catid=38:nyheter&Itemid=110

Har man verkligen rätt att agera så här? När facket lägger sig i utrikespolitik på det här sättet blir det hela en absurd situation där en politisk organisation enväldigt bestämmer vilka varor vi får importera till Sverige.

ClaesW sa...

Oväntat att det skulle dyka upp bokbrännatre på den här sajten. Är Mankell "entartete Kunst" månne?

ג 'ון sa...

Byggaren!
Det spelar liksom ingen roll att pajasar på vänsterkanten vill förbjuda lossning av israelisk frukt, resp. köpbojkotta sådan så länga samma pajasar inte är beredda att sluta använda de mobiler, datorer och annan elektronik som med stor sannolikhet innehåller komponenter tillverkade eller patenterade i Israel.
LO-förbunden är ju bara megafoner till S. Eller var det tvärtom? Lätt att blanda ihop.
/BR

Byggaren sa...

BR: Visst spelar det roll om frukt etc. blir gamla i båtarna då en fackförening gett sig själv statliga befogenheter i fråga om vad vi får respektive inte får importera. Detta kan inte vara upp till ett fackförbund att bestämma.

ג 'ון sa...

Nej Byggaren. Jag håller givetvis med dig.
LO-fackens beteende är lika frånstötande som Tsar Reepalus egenhändiga utrikespolitik i Malmö.
Jag noterar bara roat enfalden hos det pack som vill bojkotta Israeliska produkter och tror att det har någon som helst effekt att inte lossa eller äta israelisk frukt.
Okunskapen hos vänstern om den enorma omfattningen av exporten av högteknologi från det land som näst USA har flest företag registrerade på NASDAQ är bara så underhållande.

/BR