1 juni 2010

Gröna halmgubbar mot Israelvänner

Jakop Dalunde och Maria Ferm från Grön Ungdom har skrivit en artikel på Newsmill där bland annat undertecknad hängs ut: Ovärdigt av borgerliga toppolitiker att försvara Israels attack.
Det kan aldrig, under några omständigheter, vara ok att skjuta på biståndskonvojer. Att framstående företrädare för de borgerliga partierna går ut och försvarar, förminskar eller försöker prata bort Israels agerande gör oss ledsna och förbannade. […]

Oppositionsrådet och riksdagskandidaten Mattias Sundin (FP) tycker att det är ”bisarrt” att Israel skulle vara ansvarig. Folkpartisten Erik Svansbo går ännu längre. Han menar att aktivisterna på båtarna ville dö och bli martyrer.

Som jag förstår Jakop Dalunde och Maria Ferm syftar till denna text från mitt blogginlägg:
Det finns också information enligt ovan att personer från den turkiska gruppen ville bli martyrer.

Dalunde och Ferm har alltså ändrat mina åsikter, för att sedan attackera mig för något jag inte sagt. Detta brukar kallas för en halmgubbe.

Jag respekterar att jag blir kritiserad för att jag inte ögona böj tagit avstånd från Israel som resten av Sverige verkar ha gjort. Men jag kan inte annat än att beklaga att Grön Ungdom väljer att förvrida mina åsikter.

Mathias Sundin har kommenterat.

1 kommentar:

lasse sa...

Det skulle vara intressant att veta vad som egentligen hände. Ena sidan säger att israelerna öppnade eld mot fartygen och sedan bordade dem och började avrätta sovande fredsaktivister.
Den andra sidan påstår att israelerna bordade och sedan på ett fartyg blev angripna av en väl förberedd lynchmobb och därefter tvingades försvara sig.
Den första versionen vinner säkert tilltro i den muslimska världen och i svenska media men låt oss hoppas att en oberoende undersökningskommission kan ge lite klarhet.
Nu kommer resultatet förstås inte att accepteras av alla de fanatiker som tror sig veta sanningen men för lite mer balanserade människor skulle resultatet vara åtminstone lite klargörande.