12 juni 2010

Folkpartister står upp för Israel

På Philip Wenndahls blogg berättar Philip om hur en grupp Folkpartister träffat en högt uppsatt politiker från Likud.
Folkpartiets invandrarförbund har tagit strid med Folkpartiet angående “Ship to Gaza” När Folkpartiet opinionsfegade om Israels rätt att försvara sig har vi i Liberal Mångfald velat lyssna på båda sidor. Bland annat har jag skrivit en artikel om att våga stå upp för Israel även när det blåser snålt och vi har i går och idag gästats av en högt uppsatt israelisk politiker från regeringspartiet Likud.

Oerhört starkt av Philip att engagera sig för Israel i ett läge som detta. Jag delar hans starka kritik av Folkpartiet, som mangrant duckade från att ens nyansera bilden av Israel som pirater och krigsförbrytare.

Det gäller för övrigt inte bara folkpartister. Det var oerhört oroande att se hur Israelvännerna vek ner sig, bytte sida eller bara höll klaffen.

Men som sagt, positivt att Israelvännerna i Liberal Mångfald vill lyssna på båda sidor och inte bara bröla med i den israelhatande pöbel som Sverige har förvandlats till.

10 kommentarer:

benke sa...

Jag läste vad Federley skrev. Man blir så trött. Det står allt klarare för mig desto mer jag läser huvudlösa inlägg (a´la Federley, men inte bara han) att somliga struntar i fakta.

Dessa personer reagerar känslomässigt och utan förnuft eller kunskap om det som verkligen hänt. Politisk korrekthet är ytterligare en fras som väl passar in på Israel belackare. Dvs man vågar inte ta ställning, PK är fegisarnas utväg.

Jag tycker att IDF Naval Special Forces borde haft bättre information i förhand så att man inte utsatte operatörerna för denna risk där slagen haglade med järnrör och knivar (och som påstås att man försökte lyncha en soldat, vet inte om detta är sant dock). Soldaterna hade paintballgevär som förstavapen. Tack och lov hade de även riktiga pistoler. Till slut blev de tvungna att försvara sig

Israel skickar dagligen in hjälpsändningar med mat till Gaza, enligt rapporter så är affärerna fulla med livsmedel. Det råder ingen brist på livsmedel överhuvudtaget.

Båtarna som blev bordade hade som mål att bryta blockaden. Inget annat. De bryr sig inte ett dyft om de boende på Gaza remsan. De utmanade IDF och Israel och inget annat.

Tror någon på fullt allvar att IDF var ute efter att döda människor? Om så, varför gick det då så stilla till på de andra båtarna?

OM Israel ville så hade de rensat Västbanken och Gaza på ett par veckor. Men det är inte så man agerar eller vill göra. Det ligger inte i Israels natur (grannarna däremot har som mål att förgöra Israel).

Jag står helhjärtat bakom Israel och dess fortlevnad. När världen fördömer detta lilla land om och om igen så förstår varje vaken individ att något är fel på världen, inte Israel.

Fundera på följande frågor;

Om Israel lade ned sina vapen i morgon vad skulle då resultatet bli?

Om Israels fiender lade ned sina vapen i morgon vad skulle då resultatet bli?

benke sa...

Jag vill tillägga att krigsmolnen börjar torna upp sig gällande Israel. Kriget 2006 var en försmak av vad som kan komma att hända denna sommar. Hamas via Iran har samlat mängder av vapen längs gränsen (och kom ihåg att Hamas blev framröstat av palestinierna, så mycket för deras engagemang i frågan om fred).

Den största olyckan av dem alla är att USA har en naiv och dumdristig President. Denna man har sagt sig kunna prata Iran tillrätta och andra dumheter. USA har alltid stått Israel nära men avståndet verkar öka i och med Obamas naivitet och tro på sig själv som en fredsmäklare där ingen annan lyckats tidigare.

Den stora frågan blir följande; Om inte Israel kan räkna med USA i kampen emot Irans kärnvapenambitioner, hur kommer då Israel att agera? Israel kommer aldrig att acceptera Iranska kärnvapen. Kan Europa acceptera Iranska kärnvapen? Bryr sig Europa överhuvudtaget? Kan Obamaadministrationen acceptera Iranska kärnvapen? Eller tror sig The One kunna medelst munläder övertyga Iran att backa?

Frågorna hopar sig och the point of no return gällande Iranska kärnvapen närmar sig snabbt.

Kom ihåg Osirak 1982. Världen fördömde Israel. Sedan var man tacksam för att inte Saddam kunde skaffa sig kärnvapen. Snacka om dumdristighet bland världens länder då man attackerade Israel för att slå ut medlen för en tyrannisk diktatur att skaffa sig kärnvapen.

Historien upprepar sig.

Adler sa...

"Jag tycker att IDF Naval Special Forces borde haft bättre information i förhand så att man inte utsatte operatörerna för denna risk där slagen haglade med järnrör och knivar[...]

Det stämmer Benke. Nu är det dock så att samarbeten inte haglar över Israel, t ex från svensk underrättelsetjänst som visst kunde involverat sig mer i detta pga att svenska medborgare utför aktion tillsammans med demokratifientliga islamister/extremister. Dessvärre infinner sig inte denna uppbackning från andra demokratier, väldigt konstigt nog!

Jost Herholz sa...

Folkpartiet, "liberalerna" och allt vad de må kalla sig genom tiderna är av tradition och vana i Sverige ända sedan det s.k. första världskriget de sanna judekramarna och judelobbysterna i vårt land. Snart lär väl derasockupantflagga vaja även på G:la Skogshögskolans torn. Sign: Justus

Erik Svansbo sa...

Justus: Jag tar det som en komplimang att du ser att fp är judarnas bästa vän. Jag ser fram emot när Israels flagga vajar på Östermalm. Är du en av de blåbruna Östermalmarna som processat mot ambassaden?

JostHerholz sa...

Svar ja!
När Standvägsalléns träd är avlövade kommer
din och dina vänners ockupantflagga att bli
sedd ända från Nybroplan.Därtill också från
den av Stockholmarna och turister alla kategorier starkt frekventerade promeadvägen
utmed Djurgårdsbrunnsvikens södra sida. Så gläd dig!

Jost Herholz sa...

obviously I have been censured. You FP liberals are not always friends of a free word.
Not when your symphati with the ockupant
flag of Israelin Palestina and elsewhere is
questened.
Justus

Erik Svansbo sa...

No Justus, you have not been censored. Your comments are clearly visible above.

Jost Herholz sa...

OK, Erik . Now I can see that, and I have to
apoligice re my unjustified alligation.

Justus

Jost Herholz sa...

re mark 2 benke wrote referring to Obama
scornfully, that nobody has ever managed
peace between Israel and the palestinians.
You are qquite riht. Rhe Irgun Zwai Leumi
terrorist ander leadership of men who later
become primeministers of the state of
Israel murdered murdered the swedish peace
maker , the swedisch count Folke Bernadote
in 1947. It is a commbined US and Israel lye
that Saddam had nuclear weapons.