2 juni 2010

Antisemiter stöttar Palm

Veronika Palm har nu gjort en halv pudel, eller är det ens en pudel?
Jag har nu förstått att sångcitatet när det rycks ur texten av vissa debattörer på nätet uppfattas som på gränsen till antisemitiskt. Det var naturligtvis aldrig min mening att uttrycka något sådant. Som sedan länge engagerad i fredsarbetet i Mellanöstern vet jag vikten av att skilja på staten Israels aggerande och den israeliska befolkningen. Om någon känt sig illa berörd så är jag verkligen ledsen för det. Och vill be om ursäkt.

Det är ganska svårt att rycka texten ur sitt sammanhang, och det spelar faktiskt ingen roll om det är en sångtext. Palm kollektiviserar judar, och inlägget ligger fortfarande kvar på nätet. Kommentarerna visar också vilka som lockas av hennes budskap. T ex denna:
Tråkigt för dig att du har drabbats av lobbyns fradgatuggande vrede. Hoppas det ger en insikt om hur det ligger till med debatten. Det är inte bara Gaza som behöver befrias tydligen.

Men detta är uppenbarligen inget som bekymrar Palm. Hennes uttalanden om "dom Utvalda" ligger kvar, tillsammans med de antisemitiska hejaropen.

2 kommentarer:

lasse sa...

Det finns ingen anledning att inte ta hennes "halvpudel" på allvar. Det finns tillräckligt med fanatiker som med glädje häller bensin på brasan och om Palm inser att hennes ordval var olyckligt så borde det räcka med det.

lubbe ferrysson sa...

Jag inte tror att Palm är en antisemit. Hon är en politisk hycklare och dum, bottenlöst dum. Det är som att konfronteras med en svarthål fylld med enfald. Då kan resultat bli vad som helst som självklart inte strider mot partilinjen.