3 maj 2010

På (s) första maj: Skär huvudet av borgare

På socialdemokraternas första maj-firande i Linköping uppträdde Mikael Wiehe. Så här sjöng han. Från Corren:
"Vill du skära dem i bitar, och slå in dem i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmaste stora torg."

Socialdemokraterna blev oerhört kränkta när Mats Odell i förra veckan kallade deras allt-till-alla-löften för Tobleronepolitik. Men första maj-firande där man sjunger om att hugga huvudet av borgare, det är helt OK tydligen!

Moderaternas Christian Gustafsson har skrivit om händelsen:
Socialdemokratiska gruppledaren i riksdagen var där. Partidistriktets ordförande Johan Andersson var där. Sossarnas ledare i Linköping Lena Micko och Johan Löfstrand var där. En hop av kommunalråd, ombudsmän och politiska sekreterare var där. Vad gjorde de? Sjöng med… ?

Via mina partikamrater Linnea Darell och Carina Boberg. Centerns Gösta Gustavsson har också uppmärksammat.

4 kommentarer:

H Palm / Fragment sa...

...och så var högern kränkt igen. Obetalbart.

Mattis sa...

Det är skillnad på musik och debatt. Debattinlägg måste vara hövliga och sakliga. Konst behöver inte vara det. Det betyder förstås inte att konst med budskap inte ska kunna kritiseras utifrån det budskap som framförs, varsågod och fortsätt gärna med det, Svansbo! Men ett uttalande från en politiker i en politisk debatt kan inte på några vis jämföras med en låttext av Mikael Wiehe.

lasse sa...

Mattis, inlägg i en politisk debatt behöver inte nödvändigtvis vara hövliga och sakliga. De får också gärna vara lite elaka, vilket kan skänka lite nerv i debatten.
En engelsk politiker, glömt vilken, lär i en politisk debatt ha sagt:
- Jag beundrar Er i Er egenskap av finansminister. Ni är så skicklig i att dölja er inkompetens!

lubbe ferrysson sa...

Att hugga borgarna i bitar är lite överdrift, men annars har avundsjuka, demokratihat, mord, rasism och demagogi varit ideologiska grundstenar hos en del av vänster. Det verkar som vissa sossar också tycker om det. Och att Wiehe bytte ut massgravar mot paket och korgar är bara uttryck för hans ”kulturhumanism”.