6 maj 2010

MP: Låna till fastighetsskatten

Miljöpartiet försvarar deras nya skatt på fastigheter. De som har högt värderade hus ska betala mer i skatt, även fast många av dessa inte har så gott ställt. Då vill Mijöpartiet och de andra vänsterpartierna att de ska låna för att betala skatten. Mikaela Valtersson förklarar i Ekot:
om inkomsterna inte skulle räcka till så tycker hon att villaägaren kan höja lånen på sitt hus eller sälja.– Har man en dyr villa, även om man köpte den för mycket lägre pris, så har man också en möjlighet att ta lån på sitt hus. Man har ju ett kapital som ligger i botten och som är en tillgång som man sedan kan sälja eller ta lån på.

Så du menar att det är rimligt att ta lån på sin fastighet, eller till och med sälja den, för att kunna betala en fastighetsskatt?

– Man har den möjligheten om man vill. Det är en tillgång som inte alla människor har.

De människor som trots låga inkomster har gjort en bra fastighetsaffär ska nu få känna att de lever. Johan Hedin kommenterar:
I vänsterns värld har du nämligen inte rätt till det du äger. Det hus du en gång köpt anser sig vänsterpartierna ha rätt till en del av. Varje år. Och att de utan vidare mankemang kan höja denna "sin" andel av det du köpt och i den enfald trodde dig äga.

Har du inte råd att betala det som staten, vänstern och Mikaela Valtersson anser sig ha rätt att kräva av dig? Då får du ta ett lån för att betala skatten.

Fy fan.

Se även Adam Cwejman och Sanna Rayman

3 kommentarer:

Ulmerkotten sa...

Men vad är det för nytt med detta? Det är ju så att i ett socialistiskt samhälle är medborgarna till för samhället - samhället är inte till för medborgarna. Vidare kan de inte skilja på samhälle och stat, det är samma sak för dem.

Och alla ska ha lika mycket pengar, det är solidariskt, eller som Mona sa för några dagar sedan "De rika ska vara med och betala". Alltså alla ska vara lika fattiga utom partieliten som kan leka runt med skattepengar som de vill.
Ett typexempel är ju Yvonne Ruwida - du ska inte ha råd att åka taxi, och dessutom är inte bra för miljön. Men HON ska ha rätt att åka taxi för dina skattepengar (med eller utan kvitton...)

Den som har blivit rik i detta land har säkert fuskat eller håller på med olagligheter - det enda sätten att bli rik ska vara på Lotto, Tips, Solvalla, Bingolotto, eller andra statliga spel.

Det är väl lika bra att strypa företagande och entreprenörskap i sin linda...annars kan det ju sluta med någon jäkla kapitalist.

lubbe ferrysson sa...

Jag ska låna till skatt därför att jag har sparat till mitt eget boende. Enligt min synpunkt helt perverst uttalande, fast ingen överraskning i ett land där man tvingas betala moms på skatt. Vad ska jag göra när banken vägrar, jag förlorar återbetalningsförmåga, eller huset blir till slut belånat över skorsten? Har jag otur, står jag där utan hus och med lån. Det är ingen omöjlighet, här i byn sjönk på grund av krisen för några år sedan huspriserna från 1.5M till ett par hundra tusen över en natt. Att sossarna och ekofascisterna vid tanke på fastighetskatt uppträder som Pavlovs hundar är naturligt. Skattekällan kan inte sina. När kommer kulturrevolution?

Nordh sa...

Till att börja med vill jag påpeka att det här är helt off topic, och inte ens särskilt förvånande. M.a.o. har jag full förståelse för om du tar bort kommentaren. Förhoppningen är väl främst att du kanske kan tycka att det är värt ett blogginlägg:

http://blogg.aftonbladet.se/johannamelen/2010/05/gaster-pa-scen

"Lars Ohly säger att ockupationsstaten Israel får stöd från omvärlden, erbjuds medlemskap i OECD, samtidigt som det palestinska folket lider. Det här måste bli en viktig fråga för en rödgrön regering, säger Ohly.

– Vi tänker inte svika. En svensk regering med Vänsterpartiet ska vara tydlig i Palestinafrågan."

Som Israelvän undrar man då hur viktig frågan är tänkt att bli och hur mycket gehör V skulle få i den frågan...