11 maj 2010

Ekot vinklar om Israel

För några dagar sedan saboterades fredssamtalen i mellanöstern av raketer från palestinska attentatsmän. Fred i Mellanöstern rapporterade.

Ingen rapportering om detta. Men när Israel svarade rapporterade Ekot igår med temat att Israel anfallit Gaza. På så sätt skildras Israel som den aggressiva parten.

Det är oerhört osakligt att Ekot rapporterar på det sättet. Men så gör svenska journalister när det kommer till israel.

9 kommentarer:

ג 'ון sa...

Ja svenska massmedias negativa skriverier om Israel saknar gränser.
Däremot förtigs nogsamt den positiva nyheten att Israel, även med Turkiets röst, blivit medlem i OECD som är hemvist för representativa demokratier med marknadsekonomi.
Palestinagrupperna med dess vänstersvans håller sannolikt på att spricka av ilska.
/BR

Ulmerkotten sa...

Allt som vanligt alltså. Vi pumpar in skattepengar till palestineirena så de har råd att köpa vapen, och kan starta en konflikt.

I takt med att de får fler vapen och svenska biståndspengar skickas, kommer konflikten eskalera tills dess israelerna tröttnar och sopar banan med dem igen. En klassiker i repris, och allt är givetvis Israelernas fel i svenska media.

Du har väl inte glömt att betala TV-licens, så att du kan få opartiska, och objektiva nyheter utan vinkling?

Helena von Schantz sa...

Det är bra att du belyser partiskhet i rapporteringen. Men varför är vi så partiska?
Hur kommer det sig att alla måste stå i någondera hejaklacken när det gäller just den här konflikten? Det bara cementerar den, det är min fasta övertygelse. Dessutom blir det extra osmakligt när man tänker på hur stor skuld Europa och FN har i att den uppstod "in the first place".

Utlandssvensk sa...

@ Helena von Schantz,

Om det är något som är GROVT osmakligt så är det att hävda Europa och FN har stor skuld till att konflikten uppstod ”in the first place”.

Detta kan knappas tolkas på något annat sätt än att du anser att de var ett MISSTAG att Israel tilläts att bildas. Kan du inte berätta för oss vart de judar som lyckades överleva förintelsen borde ha bosatt sig? Malmö kanske?

ג 'ון sa...

Förklara vad du menar Helena von Schantz som inte med ett ord nämner hur stor skuld som arabvärlden och de med Nazityskland samarbetande Palestinaarberna, har i konflikten om judarnas flertusenåriga nationalhem.
Jag anar ett problem med en judisk stat hos dig.

/BR

Ulmerkotten sa...

@ Frau von Schantz

I Svrige är det en historisk och cementerad sak. Palme och dåvarande utrikesministern Sten Andersson var riktiga bundisar med PLO och Arafat. Sedan började pengarna rulla och det har de gjort sedan dess, och gör de fortfarande under Alliansregeringen, faen vet varför de inte sätter stopp på detta vansinne.
Jag pratar om nästan en halv miljard av svenska skattebetalares pengar 2009, som du kan se på denna länk från SIDA: http://www.sida.se/Svenska/Lander--regioner/Asien/Vastbanken-och-Gaza/Samarbetet-i-siffror/

Samtidigt skaffar sig palestinierna nya vapen och raketer för att dra igång nästa konflikt.

Hasse sa...

Helena menar förstås att det var ett FN-beslut att Israel bildades. Allt sedan dess har ju konflikten rullat på, begriper inte riktigt vad som är problemet.

A-K Roth sa...

Ja, BR, var det inte PGS som drev kampanj att utesluta Israel från OECD. Eller hade Garthon och Wester ingen del i detta? Hatiska små, små personer.

carl-åke fahlquist sa...

Ulmerkotten skriver:I Sverige är det en historisk och cementerad sak. - Det som är cementerat är UD:s svassandet för div arabiska struntländer i allmänhet och palestinska terrorister, mer eller mindre blodtörstiga, - i synnerhet. Läs nedan; ett inlägg på Moderaternas BBS som straxt därefter stängdes.
- Cirkusnummer i riksdagens utrikesdebatt
I utrikesdebatt tog utrikesminister Carl Bildt ”fajten och jonglerade friskt med begrepp som Castrokramare, talibantolererare och allsköns halvgrumlig halvkommunism”, detta enligt SvD. Vem fajtas och jonglerar numera med PLO-kramare, Hamastolererare och allskön helgrumlig helkinesisk kommunism? Inte minister Bildt i varje fall, som mer och mer tar över sin företrädare S. Anderssons roll som misslyckad mellanöstern politiker. Mer av cirkuskaraktär från herr Bildt: på ett ungefär, - " Israels gränser före -67 skall gälla, bosättningar på Västbanken förbjudas så och i Jerusalem som skall vara en delad stad". Gränser som dras upp med svärd ändras inte, sagt av en rysk general apropå erövrade delar av finska Karelen. Det skall gälla även för Israel. Glömt vem som började kriget? När det gäller bosättningar, återtas en del som israeler fördrevs ifrån 1948 andra som övergivits -67. Václav Klaus Tjeckiens president vill inte ha tillbaka tyskarna som jagades/flydde bort från gränstrakterna mellan Tjeckien och Tyskland efter andra världskriget. När han fick inskrivet i Lissabonfördraget att tyskarna inte skulle ha rätten att kräva tillbaka sin egendom skrev presidenten under. Gäller inte samma för Israel? Vem vill ha presumtiva landsförrädare inom sina gränser?
Undrar Calle Fahlquist