2 apr. 2010

Politisk skildring av mellanöstern

Idag kablar TT ut ett Reuters-telegram om en israelisk raketattack på Gaza. Som vanligt är raketattacken ett svar på terrorattacker från Gaza, vilket skrivs en bit in i reportaget.

På så sätt skildras Israel som den aggresiva parten, trots att man här har svarat på en attack. Raketattackern är en del i en långsiktig plan för att göra södra Israel obeboeligt.

Terroristerna skjuter ofta från tättbebyggt område, så att Israel ställs inför dilemmat att låta terroristerna fortsätta sin terror, eller att slå tillbaka och skada civila.

Detta dilemma hanterar inte journalisterna i sin rapportering. Effekten av detta blir att rapporteringen blir totalt ensidig i sitt fokus på Israel och Israels aktioner. I grunden finns säkert goda intentioner från journalisterna, men effekten blir att de totalt spelar terrorns krafter i händerna.

En vanlig läsare kommer skumma artikeln och titta på bilderna, vilket ger vid handen att Israel har bombat Gaza och skadat civila. Israel framstår som aggressivt och hänsynslöst, vilket ytterligare späder på det Israelhat som finns i väst.

Rapporteringen från mellanöstern är inte nyheter, utan snarare en politisk skildring. Ansvaret för Israelhatet i Sverige och väst ligger till stor del på nyhetsredaktionerna .

5 kommentarer:

ארתור sa...

Vad värre är, antisemitiska TT formulerade sitt telegram för att ge intrycket att det var barn som var målet. I verkligheten var de två vapenfabriker och tre ammunitionsdepåer inblandade i terrorism mot israeliska civila.

Victor Zetterman sa...

Hej!
Bloggar om samma artikel och ger förslag på en trestatslösning.

Lycka till med bloggandet!

http://enligtzetterman.blogspot.com/2010/04/israel-uppmanar-inte-freden.html

Carl Jösta sa...

ארתור
Sionist=Rasism!!

Rasism är oacceptabel! GÅ och häng dig själv är du snäll!

ג 'ון sa...

Se bara Expressens rubrik över IAF´s vedergällning för islamistiska raketanfall från Gaza.

" TV: Barn skadade i attack mot Gaza
Israelisk flygattack mot Gaza En robot träffade en ostfabrik - tre barn skadades"

En inte alls ofattbar journalism, enbart en mycket obehagligt konsekvent rapportering där vänsterjournalister med islamistsympatier sitter och sätter rubrikerna och Pallywood bistår med videoupptagningarna.

/BR

ג 'ון sa...

Carl Jösta är enbart en berusad l antisemit. Strunt i honom.
/BR