9 mars 2010

Var står Sahlin?

Peter Rubenstein har en viktig artikel ute på Newsmill idag: "Mona Sahlin bör be judarna i Malmö om ursäkt". Mona Sahlin blev som bekant mycket upprörd när Göran Hägglund påpekade att det fanns antisemitism bland Malmös muslimer
Den senaste tidens antisemitiska hatbrott kommer inte från några vilsna skinnskallar utan är en direkt följd av den antisemitism som finns hos delar av den muslimska befolkningen i Malmö. Jag vet, för jag är själv malmöbo och jude. Jag vet för att jag har varit med när vi har blivit utsatta […]

Detta måste diskuteras för att man ska få bukt med problemen. […]Erkänner man inte den muslimska antisemitismen, då går det inte heller att göra något åt den.

Han berättar gripande om en händelse vid den pro-israeliska demonstrationen i Malmö under Gazakriget:
Efter att manifestanterna, flera av dem överlevande från Förintelsen, tvingats fly mot en bakgård, sprang muslimska ungdomar efter för att hitta judar att trakassera.

En av mina vänner berättade för mig om hur några av dessa ungdomar pekade på hennes pappa och sa "Han är jude". Pappan som talar flytande arabiska svarade "Ja, jag är jude, vad gör det?". Han fick svaret "Vi ska döda dig din jude".

Men nu vägrar alltså Mona Sahlin se att antisemitismen i Malmö finns hos delar av den muslimska befolkningen. Självklart inte hos alla, men bland delar en utbredd antisemitism.

Rubenstein ställer en berättigad fråga:
Varför blir Sahlin upprörd över att höra sanningen? Är Sahlin så totalt okunnig om situationen trots att hon haft ett möte med den judiska församlingen i Malmö där det måste ha framgått vilken bakgrund förövarna har? Eller vågar hon inte, likt Reepalu, stöta sig med den muslimska gruppen eftersom att det är valår?

Det är en relevant fråga. Mona Sahlin och Socialdemokraterna har låtit Ilmar Reepalu hållas, trots att han inte har bett om ursäkt för några av sina uttalanden.

Debatten bör lyftas från den rabiate Ilmar Reepalu till Mona Sahlin. Hon har visat sitt förtroende för Ilmar Reepalu och är därmed ansvarig för hans agerande så länge han sitter kvar.

15 kommentarer:

Micke sa...

Din hatretorik är lika motbjudande som tveksamheterna i Reepalus tidigare uttalanden vilka han efter att ha mött representanter för Malmös judiska befolkning reviderat.

När slår DINA bromsar till så att du kan begrunda det hat du spytt ur dig under flera veckor i denna fråga?

Björklund är naturligtvis ansvarig för det hat som du uttrycker i din roll som vald folkpartist.

EL sa...

1. Micke

V.g. ge några exempel på vad du kallar hatretorik.

Micke sa...

Ok, det finns en annan "Micke".

Men vaddå "hatretorik"? Att angreppen på judar den senaste tiden har ökat är ett faktum, förutom ett sannolikt stort mörkertal. Att Malmö plockat in en stor mängd invandrare och med muslimsk tro är också ett faktum. Att Rosengård har haft regelrätta kravaller detsamma.

Sedan slingrar sig Reeplu som en orm för tidigare antingen försummelser eller uttalanden och Mona Sahlin håller honom om ryggen.

Att Reepalu sprungit gatlopp mellan judiska representanter, för att rädda sitt politiska skinn minska inte vad han sagt eller hans skuldbörda.

Jocke sa...

Vald folkpartist? Vald till vadå?

ג ‘ון sa...

Det är verkligen glädjande att det finns en annan Micke än det haveristiska troll som förorenar diverse bloggar med kommunistiskt och antiisraeliskt dravel och som förnekar att Reepalu försöker att värva muslimska röster i Malmö.
"Case Closed" som Johan Ingerö så träffande skriver i den frågan under posten : "Men vad bråkar de om? "

/BR

ClaesW sa...

Angreppen på judar ökade för att det anmäldes hatbrott i samband med proisraeliska demonstrationer i samband med Gaza-kriget och Davis Cup-matchen. De angreps i egenskap av pro-israeler, inte judar. Det torde vara uppenbart för de flesta. Angreppen var förkastliga, men inte för att de var antisemitiska utan för att sådana aktioner är ett hot mot våra demokratiska värderingar. Högern måste dock lära sig att se skillnad på judar å ena sidan och Israel å den andra.

EL sa...

3. Micke

Om du inte är Micke under ettan, varför svarar du då??
Och om du är en annan Micke så får du nog lägga till något till ditt namn:-)

A-K Roth sa...

Dumma Micke (så vi inte blandar ihop med snälla Micke), apropå att du jämställer Svansbo med Reepalu: Till vilken ansvarsfylld post i en multikulrurell storstad med en utsatt och av mobben förtryckt minoritet har Svansbo blivit vald?

Du gillar mobbare i allmänhet?

ג 'ון sa...

Så klampar Classe in igen och visar att han inte förstått att det är islamisterna i Malmö, understödda av Reepalu som inte kunnat skilja mellan Malmös judar ochIsrael.
Utomordentligt modigt av den judiska församlingen i Malmö och ett antal rättänkande ickejudar att våga ställa upp på en proisraelisk manifestation trots alla islamister i staden och ett antisemitiskt högsta kommunalråd.
Dessutom har Classe missat (kanske hellre avsiktligt utelämnat) att manifestationerna i Malmö i samband med DC-matchen var antisemitiska lika mycket som antiisraeliska;
Det förekom flaggor för de öppet antisemitiska organisationerna Hezbollah och Hamas och det skanderades åldriga judehatande strofer.
Under IDF´s skickliga Gazaoperation så skrek unga muslimer antisemitiska slagord och Malmös judar trakasseras regelbundet av unga arabiska män
Men Classe skriver "Angreppen var förkastliga, men inte för att de var antisemitiska utan för att sådana aktioner är ett hot mot våra demokratiska värderingar".

Så Classe anser att unga muslimers hot och trakasserier mot Malmös judar inte är antisemitiska utan finstämd Israelkritik .

Man kan nog med fog anta att samme Classe f.n. fördömer Vilks mer än de muslimska extremister som planerat att mörda honom.
Classe är en riktigt ynklig Dhimmityp som balanserar på gränsen till demokratiförakt.

/BR

lasse sa...

Stort tack till ClaesW. Det måste kännas befriande för judarna att veta att de trakasseras för att de förmodas vara proisraeler och inte på grund av att de är judar.
Gissar att många judar i Malmö är lättade över ClaesW:s klargörande.
Nu vet vi också att om muslimer diskrimineras i Sverige så beror det inte på deras religion utan på grund av att de antas stödja muslimska extremister.

Micke sa...

Tjenare Dumma AK.
Jag jämställer inte Reepalu med Svansbo.
Jag säger att Svansbo är ansvarig för det hat han uttrycker mot Reepalu.

Du kanske menar att jag är ansvarig för vad han uttrycker?

lasse sa...

När skall sådana som ClaesW och andra inse att det i längden är ohållbart att låta sina fördomar styra sin verklighetsuppfattning?

När skall dessa människor äntligen förstå att man inte kan göra t ex judar och muslimer kollektivt skyldiga för vad andra av samma trosuppfattning hittar på?

Jag trodde att vi i väst kommit längre än så men ibland undrar jag om vi ändå inte är kvar i ett sorts medeltida mörker där raser och religionstillhörighet är det enda som egentligen betyder något.

Micke sa...

Ok, detta är Micke. Hihi...
Alltså den Micke som skrev inlägg 3. Jag har inte skrivit inlägg 1 och 11.

Jag har tidigare kommenterat lite i Hr Svansbos blogg som just "Micke", så det var därför jag skrev. Men jag kan ju byta namn i denna blogg till "Ulmerkotten". Det heter nog ingen annan...

Ok, till ämnet. Har ni lagt märke till att det tammefaen inte går en dag som militanta islamister ställer till något? Är det inte en självmordsbomare i Irak, är det konstnärer, författare, tecknare eller tidningar som hotas, eller något terroristdåd, Afghanistan, eller något annat.
Man får väl döpa om nyheterna till "Talibannytt med väder".
Näe, alla muslimer är inte militanta radikaler, men tyvärr och tydligen rätt många.

A-K Roth sa...

Stygga Micke (i motsats till den snälle) som ser "hatretorik" i reepalukritik mot "tveksamheter" i Reepalus illvilliga propagandisktiska (bl.a. lögner om Israel och även om judars situation i Malmö): Håll dig till fakta, håll Reepalu ansvarig fös sin ansvarslöshet och håll dig i skinnet! :)

EL sa...

13. Ulmerkotten

" alla muslimer är inte militanta radikaler".
Så sant men många sympatiserar med dem. Tyvärr.