8 mars 2010

Skäll på judiska centralrådet, Sahlin

I går i Agenda rök Mona Sahlin ihop med Göran Hägglund, och Hägglund konfronterade Sahlin om varför Ilmar Reepalu vägrar be om ursäkt. (Från Expressen):
Göran Hägglund ställde sig frågan varför Ilmar Reepalu inte velat be om ursäkt, och menade att det kanske beror på att han inte vill stöta sig med muslimska väljare.
- Han kan inte stöta sig med andra grupper i Malmö. Vi talar om vänstermänniskor, vi talar om muslimer, sa Hägglund.

Då blev Mona Sahlin arg:
- Nu blir jag upprörd, sa hon flera gånger.
Hon gick till attack mot Göran Hägglund - och krävde att han skulle be om ursäkt.
- Du antyder att gruppen muslimer skulle vara för att judar blir utsatta. Du gick över gränsen. Du borde be om ursäkt, sa S-ledaren.

Om Hägglund ska be om ursäkt då ska föredrädare för Judiska församlingen i Malmö och Judiska centralrådet också be om ursäkt.

Så här sa Lena Pösner-Körösi från Judiska centralrådet om förföljelserna av judar i Malmö (från TT/Nyhetskanalen)
Och när antisemitiska hatbrott anmäls i Malmö beskriver brottsoffren ofta gärningsmännen som unga muslimer eller som personer med arabisk bakgrund, enligt Susanne Gosenius.

Lena Posner Körösi vill därför att SMR (Sveriges muslimska råd) tydligare tar avstånd från hatbrott.
- Jag skulle önska att de tydligt går ut och säger att de inte accepterar att det bland dem finns grupper som beter sig antidemokratiskt och ger sig på människor med en annan religion, säger hon.

Bland Malmös muslimska grupp finns undergrupper som inte ser positivt på judar. Självklart skulle Reepalu förlora på att ödmjuka sig för Malmös judar med avseende på dem. Mona Sahlin borde svara på Hägglunds fråga, för den känns relevant.

UPPDATERING: SvD Ledarbloggen och Fredrik Segerfeldt skriver om händelsen.

6 kommentarer:

THE Banana sa...

Det där antimuslimska utlåtandet från Pösner-Körösi kände jag inte till. Tack för uppmärksammandet!

ג ‘ון sa...

Hur det skulle vara antimuslimskt att uttala sanningen att det finns antisemitism och antidemokrati hos en del muslimska grupper N.B. islamister, är obegripligt för alla utom de som har hjärna som en banan.
/BR

THE Banana sa...

BR:

att du försvarar rasistiskt kollektivt skudbläggande bevisar vad du själv hyser för människosyn, och då är du den siste att tala om hjärnor utan att vålla storskratt hos allmänheten. I din egen fågelholk är du säkert kungen men unte bland människor är en försvarare av rasistiskt kollektivt sldbeläggande lika unken som utalaren själv.

lubbe ferrysson sa...

När en representant för svenska judar vill att svenska muslimer tar avstånd från hatbrott är det antimuslimskt. Jag håller med dig Banana, judehatet, egentligen hat mot alla som inte delar den riktiga tron, har alltid varit drivande för islamister, så varför spela för gallerier. Men det är alttid bäst när det kommer från dem själva, eller deras supportgrupper. Grattis!

Bobbo sa...

Men du svarar ju inte på frågan Banarne! :)

A-K Roth sa...

THE Banana, om svenska judiska ungdomar beter sig illa mot folk av andra religioner är jag säker på att en rabbin eller annan församlingsledare säger ifrån på skarpen, i ord och skrift. Det är en form av misshandel att inte hålla ungdomar ansvariga för brottslighet, inklusive hatbrott. Det blir en form av 'neglect', försumligande av ansvar. Därför är det helt schysst att avkräva ledare inom religioner att ta det ansvaret.