5 mars 2010

Reepalu kritiseras av judiska församlingen

I SvD kan vi läsa om hur Ilmar Reepalu nu får kritik från judiska församlingen i stan. Man har reagerat på Ilmar Reepalus prat om en "israelisk lobby":
Detta är ett ordval som används av antijudiska, om inte antisemitiska krafter, som hävdar att det är judarna som äger makten i medierna," skriver Fred Kahn och Fredrik Sieradzki i brevet, som refereras av Skånska Dagbladet.

När Ilmar Reepalu mötte judiska församlingen och poserade på bild med dem lugnade han stämningarna i Malmö. Det är sådant som behövs för att visa antisemiterna att de inte har stöd hos ledningen.

Men sedan dess har han med sina frustande attacker på meningsmotståndare visat att han inte har ångrat något han har sagt. Och sedan kommer detta med "israeliska lobbyn".

För mig betyder det att Ilmar Reepalu gör sitt ställningstagande mot antisemitism väldigt otydligt. Och då är vi tillbaka där vi var från början med en mycket olustig situation i Malmö.

3 kommentarer:

Paraflex sa...

Tittade du på SVT:s morgonsoffa i dag? Där sitter den lilla skiten och lögnaren Thomas Idergard och säger ungefär:

"Det är inte så konstigt att judarna blir trakasserade i Malmö. Det är ju i Skåne som Sverigdemokraterna har sitt största stöd".

Som om SD skulle aliera sig med Malmös, i stora delar, anti-judiska muslimska population?

Det är tydligt att lögn och förtal numera är legitima verktyg för att misskreditera sverigdemokraterna.

Micke sa...

Den där Reepalu...han slingrar sig som en orm från tidigare ställningstaganden och uttalanden.

Men nu återstår problemet att se till att dessa trakasserier upphör.
Han har varit ytterst ansvarig för att ställa till de problem som nu finns genom att tillåta i det närmaste ohämmad invandring och segregation.

Och Reepalu har ingen makt över polisen. Prioriterar de hastighetsövervakning har han inte med det att göra.
Så han kommer väl pumpa in en massa kommunala pengar till de aktuella bostadsområdena för att göra dem trevligare och det ska finnas mer aktiviteter.
Men en gris är en gris, även om man lägger ut pengar på smink och sminkar den.

Så länge man tillåter, accepterar och fortsätter tillåta rent ekonomisk invandring med segregation, kommer problemen att kvarstå.

Men det kommer ju se bättre ut i pressen, och beskrivas som "lyckade krafttag".

Utlandssvensk sa...

Ja, Raapalu är hemsk och det är en skam för Sverige och sossarna varje dag som han tillåts att sitta kvar.

Men frågan kvarstår: Vad gör Sveriges borgliga regering åt det underliggande problemet, dvs. att judar trakasseras och tvingas att fly? Dessutom vet vi allihop att många vanliga svenskar som har råd har flytt från Malmö under minst 10 år. Vad vill FP göra? Att "ta avstånd" duger inte när man innehar regeringsmakten. NI ÄR ANSVARIGA!

Personligen anser jag att Sverige behöver en Geert Wilders, snarast!

Här är talet han höll i House of Lords:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/03/geert-wilders-speech-in-house-of-lords.html#readfurther

Håller Svansbo med Wilders? Berätta gärna!

Om Wilders har fel, vore det kul om du kan förklara varför du anser att FP har bättre lösningar. Förklaringarna blir mer trovärdiga om du kan koppla dem till empiri, dvs. att du visar att de lösningar ni föreslår har fungerat i andra sammanhang.

Jag kan ju också nämna att Wilders hoppade av från ett parti som liknar FP och bildade sitt eget "miniparti". Fast nu är det enligt opinionsmätningar Nederländernas största parti.....