24 mars 2010

Ask måste be om ursäkt

Debatten kring Beatrice Asks förslag om uthängande av misstänkta sexköpare rullar vidare.

Sanna Rayman skrev igår ett briljant inlägg på SvDs ledarside: "En laglös justitieminister".

Så även Mårten Schultz på Politikerbloggen - "De demokratiska grundvalarna hänger löst efter Asks utspel".

Det är högst rimligt att kräva Beatrice Asks avgång efter hennes utspel. Hon har visat att hon fundamentalt har missförstått sin roll som justitieminister. Eller som politiker överhuvudtaget.

Fredrik Reinfeldt har gjort klart att inget förslag i linje med det som Ask förslog kommer läggas. Men det som Beatrice Ask måste göra är att ta tillbaka sitt uttalande och be om ursäkt.

Om inte det sker kan jag faktiskt acceptera ett drev - trots de allvarliga konsekvenser detta skulle få för alliansen. Så viktig är denna fråga.

Som Johan Ingerö dock påpekat är svenska journalister inte så intresserade av att justitieministern går emot rättstatens fundament. Vad är detta mot en obetald tv-avgift?

2 kommentarer:

6 pack dude sa...

Det som är värt att komma ihåg är ju oxå att regeringen faktiskt kickade en minister i början av mandatperioden pga obetald tv-licens. Det var tydligen en tillräckligt stark anledning för att Reinfeldt skulle avskeda henne.

Att en justitieminister inte förstår sig på rättsväsendet eller vad demokrati är, är dock tydligen inte en tillräckligt stark anledning.

larserick sa...

Ursäkt? Nej det räcker inte.
Avgå!

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/nej-det-racker-inte-ask.html